Kortdurende opvang/Eerstelijnsverblijf

Tijdelijke opname

Soms heeft u tijdelijke zorg nodig. Dan is het goed te weten dat u terecht kunt bij Stichting NiKo in Alkmaar-Zuid.

Het betreft een kortdurende opname in een verpleeg- of verzorgingshuis, dit wordt eerstelijnsverblijf genoemd.

Het verblijf is voor een afgebakende periode voor iemand die tijdelijk niet zelfstandig kan wonen. Dat kan bijvoorbeeld voor een herstelperiode na ontslag uit het ziekenhuis.

Eerstelijnsverblijf bij Stichting NiKo

Stichting NiKo heeft 3 appartementen voor maximaal
6 zorgvragers, die bestemd zijn voor kortdurende opvang ofwel eerstelijnsverblijf (ELV).

Mogelijk kunt u tijdelijk niet zelfstandig wonen als u bijvoorbeeld moet herstellen na een ziekenhuisopname. U krijgt de zorg, opvang en ondersteuning die nodig is voor een goed en snel herstel. Er is een fitnessruimte voor beweging en revalidatie, om het herstelproces zo goed mogelijk te begeleiden.

De indicatie voor de ELV loopt via de (huis)arts, de financiering via de zorgverzekeraar.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Bel voor meer informatie of een afspraak gerust met onze medewerkers van de receptie.

Wilt u liever langskomen? Dat kan natuurlijk, alleen zult u dan wel een afspraak met Zorgbemiddeling moeten maken. Dit kan bij de receptie van De Nieuwpoort, Prins Alexanderstraat 25.

De openingstijden van de receptie zijn:

maandag t/m vrijdag 08.00 – 18.00 uur
zaterdag en zondag 09.00 – 15.00 uur