Beschermd Wonen met Zorg op Duinvogel

Aan de zijkant van De Nieuwpoort bevindt zich de afdeling Duinvogel. Hier wordt aan 30 oudere zorgvragers met een psychiatrische aandoening veelal in combinatie met somatische problemen, een thuis geboden. Iedere zorgvrager heeft een eigen appartement. Op de eerste en tweede etage  is een gemeenschappelijke huiskamer. Plaatsing op deze afdeling is mogelijk met een GGZ-indicatie.

Het bieden van structuur, veiligheid en regelmaat staat centraal. Wij streven naar een zinvolle en prettige dagbesteding ter bevordering  van het welzijn van de zorgvragers. Het zorgteam van de Duinvogel werkt nauw samen met GGZ NHN.

GGZ-medewerkers komen regelmatig op afspraak langs om psychiatrische begeleiding dan wel behandeling te bieden. Tevens kan het zorgteam van de Duinvogel zeven dagen per week, 24 uur per dag een beroep doen op de crisisdienst van de GGZ.

Bij het beschermd wonen staat het bieden van structuur en regelmaat centraal. Medewerkers zullen in de ondersteuning en begeleiding uw zelfregie zoveel mogelijk stimuleren.  Wat kwaliteit van leven is, verschilt per zorgvrager. Voor de één is dit zinvolle dagbesteding, de ander wil meer persoonlijke aandacht of neemt graag deel aan groepsactiviteiten. Continu blijven medewerkers met u in gesprek over welke ondersteuning, begeleiding en welzijn gewenst is.  

Beschermd wonen wordt aangeboden op de afdeling Duinvogel in locatie De Nieuwpoort en biedt plaats aan 30 zorgvragers. Alle zorg, dienstverlening en activiteiten van De Nieuwpoort worden ingezet, wat past bij het streven om de zorg en begeleiding zo normaal als mogelijk te laten zijn en tevens zo specialistisch als nodig. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Duinvogel

Bezoekadres:
Prins Alexanderstraat 25
1814 XK Alkmaar

Telefoonnummer: 072-518 50 00

Wachtlijst voor afdeling Duinvogel

Wij werken met een wachtlijst. De wachttijd bedraagt op dit moment ca. 0 tot 3 maanden. Als u in ons postcodegebied (1813 t/m 1816) een huisarts heeft, dan kan het zijn dat de wachttijd korter is.

Zorgbemiddeling

Voor vragen of een rondleiding kunt contact opnemen met de afdeling Zorgbemiddeling:

Telefoon: 072-518 50 00
E-mail: zorgbemiddeling@stichtingniko.com

Brochure

Wilt u de informerende brochure van Stichting NiKo lezen? Deze kunt u via deze link digitaal lezen of downloaden.

Vraag direct informatie aan bij Zorgbemiddeling:

  Naam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Bericht *

  Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.

  Plan uw route naar De Nieuwpoort

  Hoe waardeert u locatie De Nieuwpoort?

  Als u op onderstaand plaatje klikt, kunt u uw waardering voor locatie De Nieuwpoort invullen:

  Waardeer mij
  28 mrt 03:28 pm

  Op de psychiatrie afdeling, Duinvogel, kookt Felicia iedere twee weken op zondag met een aantal bewoners. De...

  21 jan 04:07 pm

  Vraag en antwoord-lijst over de coronavaccinatie voor onze bewoners   Waarom is vaccineren belangrijk? Iedereen, jong, oud,...

  16 mrt 11:08 am

  Muziek voor de zorgvragers in De Nieuwpoort Marcel Horsthuis heeft in het verleden op de Duinvogel in...

  31 aug 09:42 am

  Kermis in Alkmaar, Kermis bij Stichting NiKo   Gisteren stond in het teken van de kermis voor...