Vrijwilliger bij stichting NiKo

Stichting NiKo is een zorgorganisatie in beweging met 300 zorgvragers. Wij leveren zorg- en welzijnsdiensten aan met name ouderen in twee locaties: De Palatijn en De Nieuwpoort. Daarbij vervullen we een belangrijke wijkfunctie in Alkmaar-Zuid.

De Palatijn biedt aan 48 zorgvragers met een psychogeriatrische zorgvraag een veilige, gesloten woonomgeving. De Palatijn bevindt zich in Alkmaar-Zuid. De Palatijn heeft vier etages, een mooi restaurant én een prachtige binnentuin. Per afdeling is een huiskamer waar gezamenlijk wordt geleefd.

We zijn op zoek naar nieuwe collega’s voor de functie van Vrijwilliger (m/v)

Wil jij je tijd zinnig besteden en als vrijwilliger aan de slag willen? Ben je geduldig en lijkt het werken met demente ouderen je leuk? Dan zijn we op zoek naar jou! Wij kunnen je hulp bij huiskameractiviteiten gebruiken. Dat houd in:

• Samen zingen
• Appeltaart bakken en samen eten
• Een rondje in de tuin wandelen
• Je hoeft er soms alleen maar te zijn, je hand in de hand van de ander
en geruststellende woorden.

Wij vragen:
• Als je aan de slag gaat als vrijwilliger, vragen wij u een verklaring omtrent gedrag (VOG) aan te vragen bij de gemeente. De kosten zijn voor onze rekening.
• Goede sociale vaardigheden.

Wij bieden:
• We maken gezamenlijke afspraken over je inzet. Uiteraard zorgen we ervoor dat je WA verzekerd bent.
• Wij bieden je een plek in een kleine dynamische zorgorganisatie.

Ben jij de geschikte vrijwilliger of ken je iemand? Dan zorgen wij voor een korte introductie over het
werken met mensen met dementie, je wordt echt onderdeel van ons team en krijgt er veel waardering
voor terug. Wil je samen met ons het verschil maken?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met coördinator vrijwilligers Sandra Zeeman: s.zeeman@stichtingniko.com of 06 – 21 49 66 19.