Studenten BBL-opleiding Verzorgende IG (2-jarige opleiding)

In november 2019 en februari 2020 start Stichting NiKo opnieuw met het opleiden via de Beroeps Begeleidende Leerweg, BBL.

Beroeps Begeleidende Leerweg Verzorgende IG (2-jarige opleiding)

In een periode van twee jaar word je opgeleid tot Verzorgende IG. In de functie van Verzorgende IG verzorg en begeleid je mensen waarbij het accent ligt op wonen en welzijn. Het streven is om de opleiding zo dicht mogelijk bij de praktijk te brengen.

Heb jij veel zin om de ouderenzorg te komen versterken en het geleerde direct in de praktijk te kunnen brengen? Dan is dit jouw kans!

Tijdens deze BBL-opleiding leer je de zorgvrager te begeleiden en te verzorgen. De zorg stem je af met de zorgvrager, familie en andere disciplines. Je ondersteunt de zorgvrager bij de persoonlijke basiszorg. Je leert om verpleegtechnische handelingen te verrichten en je krijgt les in algemeen vormende vakken zoals Nederlands en rekenen. Wij werken met het intramuraal PersoonsVolgend Budget, het iPVB. Samen met de zorgvrager en familie wordt gekeken wat er nodig is en wat gewenst is, zo leveren wij zorg en welzijn op maat. Onze kernwaarden zijn verbinden, vertrouwen, het verschil durven maken, echtheid en passie, weet jij die te vertalen naar de praktijk?

Wie zoeken wij?

Voor het BBL-traject zoeken wij kandidaten die affiniteit hebben met ouderen. Je bent sociaal vaardig, flexibel inzetbaar en je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk goed.

Je voldoet aan een van de onderstaande punten:

• Je bent een student die momenteel de opleiding tot verzorgende IG volgt en je wilt overstappen van het BOL-traject naar het BBL-traject. Het eerste opleidingsjaar dient met succes te zijn afgerond.
  • Je hebt het diploma beroepsopleiding helpende niveau 2 en je hebt minimaal twee jaar werkervaring.
  • Je hebt een diploma op MBO-3-niveau of hoger. En je wilt een carrièreswitch maken naar de zorg.

Je scoort op de AMN-test voldoende en wanneer je in dienst komt van NiKo, wordt een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij jou?

Als je het BBL-traject bij NiKo komt volgen, bieden wij jou een leerzame werkomgeving in een organisatie met korte lijntjes. Je werkt in kleine zorgvrager gestuurde teams volgens het iPVB.

Verder bieden wij jou:

• Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT).
  • Een salaris, deze bedraagt, afhankelijk van het praktijk leerjaar, minimaal € 1.334,09 en maximaal € 1.921,61 bruto per maand bij een volledig dienstverband.
  • Een meerkeuzesysteem in de arbeidsvoorwaarden. Dit bestaat uit de mogelijkheid tot het aanschaffen van een fiets of een communicatiemiddel óf deelname aan ‘Gezond en Fit’.

Ben jij geïnteresseerd in werkend leren?

Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatie via mailadres: sollicitatie@stichtingniko.com.
Wil je meer informatie hebben, neem dan contact op met de afdeling Opleidingen via telefoonnummer 072-518 50 00 of mail je vragen naar opleidingen@stichtingniko.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor op externe kandidaten.

Zorgorganisatie Stichting NiKo

Bezoek- en correspondentieadres De Nieuwpoort:
Prins Alexanderstraat 25, 1814 XK Alkmaar
Tel.: 072-5185000

Ben jij nieuwsgierig geworden naar werken in de ouderenzorg? Lees het verhaal van Alex, hij werkte in het vastgoed en nu in de ouderenzorg.

Kom jij ook leren en werken bij Stichting NiKo?

Interesse? Solliciteer via onderstaand formulier: