Team Medewerkers Maatschappelijke Zorg (MMZ) in De Palatijn

  • Geplaatst door Cynthia
  • Op 22 januari 2019

Van links naar rechts op de achterste rij: Inge, Natasja, Myra en Helga. Op de voorste rij: Angeline, Janet en Agnes.

 

Nieuw team

Sinds januari 2019 is het team Medewerkers Maatschappelijke Zorg (MMZ) op volle kracht aan het werk in De Palatijn. Op iedere etage werken twee medewerkers en zij zijn er voor het welzijn van onze zorgvragers. Inge en Angeline werken op etage Bloemen, Myra en Helga op Koeien, Natasja en Agnes op Zee en Janet op Molen. Op iedere etage wonen 12 zorgvragers.

“Het is wel even zoeken naar hoe we dit gaan invullen, maar het is ontzettend leuk.” vertelt Agnes. De meesten hebben een achtergrond in activiteitenbegeleiding. In De Nieuwpoort organiseer je vaak voor een grote groep mensen een activiteit, zo gebeurde dat ook vaak in De Kooimeer. In De Palatijn gaat dat anders. Soms wordt er in een klein groepje iets gedaan, bijvoorbeeld een balspel, er wordt voorgelezen of gezongen. Op mijn vraag aan Inge wat zij dan wel eens voorleest, vertelt zij dat zij laatst gedichten had voorgedragen. “De tekst moet niet te lang zijn.” Zij doen ook veel individueel met een zorgvragers. Zoals een puzzel maken, kleuren of een manicure. “Het hangt echt af van het moment en de stemming van de zorgvragers is daarin bepalend.” Geen dag is hetzelfde en wat je je voorneemt voor die dag, kan helemaal anders uitpakken. Het is erg leuk werk, hoor ik van alle kanten.

 

Beleef TV - De Palatijn -Stichting NiKoBraintrainer en De BeleefTV

Ook zijn De Braintrainer en De BeleefTV aanwezig in De Palatijn. De Braintrainer helpt het denkvermogen te stimuleren en het geheugen te trainen. De BeleefTV biedt interactieve spellen waardoor bij de zorgvragers zowel de fijne motoriek als het mentale vlak gestimuleerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een ‘jukebox’ met muziek en beelden uit hun jeugd of aan een spreekwoordenspel. Naast deze stimulering zorgt De BeleefTV voor vrolijkheid, gezelligheid en verbondenheid.

 

Grotere activiteiten

In het restaurant worden grotere activiteiten gehouden waar ook de familie van de zorgvragers bij aan kan schuiven. Eén keer in de twee weken wordt hier gezongen. Dit wordt georganiseerd door familie van een echtpaar die in De Palatijn heeft gewoond.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *