Stichting NiKo is op SBS6 te zien

• Op 7 mei 2019

Maandag 1 april j.l. was een cameraploeg druk bezig met filmen in De Nieuwpoort en De Palatijn. Zij kwamen voor het programma Samen Sterk van SBS6 opnames maken.

Samen Sterk

Samen SterkStichting NikO in Samen Sterk is een televisieprogramma waarin de presentatoren laten zien hoe we als land, zorgverlener en zorgvrager samen sterk kunnen staan. Zij gaan op zoek naar oplossingen en antwoorden voor dagelijkse problemen binnen de zorg.

Waarom doen wij mee aan Samen Sterk?

De reportage van twee minuten wordt uitgezonden in het blok Zorg op Maat, waar wij goed in passen met onze vernieuwende manier van werken met het individueel Persoonsvolgend Budget (iPVB). Inmiddels zijn meer organisaties hiermee aan het werk en druk bezig dit te implementeren.

Wij zijn er trots op dat de zorg weer terug is gegaan naar de bedoeling, namelijk de zorgvragers. De positieve omslag in de zorg is heel mooi; het is maatwerk, persoonlijk en naast de zorg is er veel aandacht voor het welzijn van de zorgvragers.

De uitzending is te zien op:

Zaterdag 11 mei SBS6: 16.00 uur – 16.30 uur
Zondag 12 mei SBS6: 12.30 uur – 13.00 uur (herhaling)

De opnames

Stichting NiKo komt op SBS6

We hadden het op 1 april ontzettend getroffen met het weer. Het was een stralende dag. In De Nieuwpoort is Bastiaan Willekes, teamcoach verblijf, als woordvoerder buiten voor het pand en binnen gefilmd. Wisse Wits, verzorgende IG, vertegenwoordigde het Wijkzorgteam door fietsend aan te komen en naar binnen te lopen. En Laura van Baar, verpleegkundige, is met mevrouw Van de Vooren te zien terwijl mevrouw Van de Vooren vertelt over haar verblijf en de zorg in De Nieuwpoort. Ook het koersballen is gefilmd.

In De Palatijn is Natasja Koster, medewerker maatschappelijke zorg, druk bezig met een spel mens-erger-je-niet met zorgvragers en met Cynthia Giezenberg, adviseur communicatie, die het hele proces begeleidde. Ook zijn daar diverse zaken in beeld gebracht, zoals de tuin en een appartement.

Met veel geduld, humor en expertise is het de cameraploeg gelukt om alles goed in beeld te krijgen. Er is veel gefilmd die ochtend en er blijft maar twee minuten van over, knap werk hoe dit is gemonteerd. Wij zijn ontzettend blij met het resultaat.

Gaat u ook kijken?

Joshua
Wij gaan kijken!!
    Cynthia
    Hartstikke leuk! Wij zijn zelf ook erg benieuwd naar het eindresultaat en gaan ook kijken hoor.