Samen koken op de Duinvogel

  • Geplaatst door Cynthia
  • Op 28 maart 2021

Koken op de Duinvogel - de voorbereidingenOp de psychiatrie afdeling, Duinvogel, kookt Felicia iedere twee weken op zondag met een aantal bewoners. De ene keer in de huiskamer op de 1e etage en de andere keer in de huiskamer van de 2e etage.

 

Week van de psychiatrie

De afgelopen week was het de week van de psychiatrie en het thema was “Betekenisvol meedoen”. Een mooie gelegenheid om het samen koken en eten op de Duinvogel in beeld te brengen. Want het samen koken en het met elkaar opeten geeft ook het gevoel betekenisvol mee te doen.

 

Samen koken en eten op de Duinvogel

Felicia vertelt dat ze vandaag bonen gaat maken, kippendijfilets, worteltjes, rijst, gebakken aardappelen, gebakken banaan en een salade. De vijf bewoners die vandaag mee gaan helpen, druppelen binnen. De een gaat aardappels schillen, de ander snijdt de uien, weer een andere bewoner snijdt de zoete puntpaprika’s en tot slot schrappen twee bewoners de wortelen. Het is erg leuk om te zien hoeveel plezier zij hierin beleven.

Met de hulp van Giovanni en mijzelf, loopt alles soepel. Een bewoner bleef nog langer om alles netjes en schoon achter te laten. Ondertussen vult Felicia de pannen en ruikt het al heerlijk in de huiskamer. Ze vertelt dat alle bewoners van deze etage om 12:30 uur naar de huiskamer komen om gezamenlijk te eten.

Koken op de Duinvogel - koken en etenDe kip had Felicia al eerder gemarineerd en ze legt uit dat ze bepaalde kruiden gebruikt om alles op smaak te brengen. In de tussentijd snijdt Giovanni alles voor in de salade: komkommer, tomaat, mozzarella en avocado en maakt er een kleurijke salade van samen met Felicia.

Het resultaat was heerlijk. Een bewoner zat zo te genieten. Hij riep: “Felicia, je krijgt een dikke tien! Nee een twintig!!!”. Kwam dat even goed uit. Zo kregen alle helpende handen tezamen dus ook een tien van meneer.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *