Nagedachtenisbijeenkomst in De Nieuwpoort

• Op 21 maart 2019

Stichting NiKo - Nagedachtenis NieuwpoortOp woensdagavond 20 maart was in De Nieuwpoort de Orangerie omgebouwd om een nagedachtenisbijeenkomst te houden. De familie van de zorgvragers die in 2018 zijn overleden en woonden in De Nieuwpoort, De Kooimeer of waar het wijkzorgteam thuis kwam, was uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. En ook de zorgvragers, medewerkers en vrijwilligers waren uitgenodigd. Deze avond werden de mensen die bij Stichting Niko hebben gewoond danwel gewerkt en zijn overleden herdacht.

Voor de overleden zorgvragers uit De Palatijn wordt in april een nagedachtenisbijeenkomst gehouden.

Een woord, muziek en een roos

Algemeen geestelijk verzorger/humanistisch raadsman Jan den Haan heeft deze avond georganiseerd en leidde deze avond. Jan sprak prachtig en nam de druppel die een rimpel veroorzaakt in het water als metafoor voor wat ieder mens teweeg brengt in zijn of haar omgeving. In het leven, maar ook na het overlijden. Zo hebben ook deze overledenen invloed gehad op hun medemens, zij leven daardoor voort.

Jan had Janneke Koetsier uitgenodigd om tussendoor pianospel ten gehore te brengen en een medewerker, Gerry Peereboom, en familie van overleden zorgvragers droegen nog gedichten voor. De medewerkers Sandra Zeeman en Julie Maria gaven samen de herdenking vorm. Sandra las een gedicht voor en Julie noemde de namen van de overleden zorgvragers. Zodra een naam werd genoemd, stond een familielid of medewerker op om een witte roos in een grote vaas te zetten. Aan het einde stond de vaas vol met witte rozen.

Moment van bezinning

Het was mooi om te zien dat er zoveel mensen waren om te gedenken. Een prachtige, respectvolle avond. Met een lach en een traan, mooie herinneringen en een afsluiting met wat te drinken na afloop. Een moment van bezinning, even stilstaan bij de overleden zorgvragers, maar ook bij de overledenen die bij Stichting NiKo hebben gewerkt. De overledenen in eigen kring die niet bij Stichting NiKo woonden of werkten, maar in onze gedachten en harten voortleven. Een warm gevoel overspoelde mij deze avond, ik was ontroerd door deze bijeenkomst. Een moment stilstaan bij al deze mensen en dan te bedenken wat zij allemaal in het leven hebben meegemaakt en hebben betekend voor anderen. Respect! Ook voor Jan, de pianiste en de medewerkers en familie die hebben gesproken. De verbondenheid was voelbaar.

Karin Roelfsema
Het was een bijzondere avond .vele vandeze zorgvragers heb ik mogen verzorgen en van die mensen heb ik ook een mooie herinnering aan...heel knap vond ik dat mijn dochter het aan durfde om voor een volle zaal naar voren te komen ,om een roos in de vaas te plaatsen. Dat maar alle overleden in vrede mogen rusten
    Cynthia
    Wat bijzonder Karin! En ik vond het ook heel knap van je dochter, dapper hoor.
Tineke Bierwolf- Meijer
Vanuit de Kooimeer heb ik meerdere keren geholpen bij Allerzielen, wat ik altijd erg mooi en bijzonder vond. Ook deze nagedachtenisbijeenkomst was erg mooi. Weer bijzonder om daar deel van te mogen zijn, door voor twee van mijn overleden bewoners een roos in de vaas te mogen zetten.
    Cynthia
    Wat mooi Tineke en wat fijn dat jij dat voor de twee overleden zorgvragers hebt gedaan.