Kermis in Alkmaar

  • Geplaatst door Cynthia
  • Op 31 augustus 2018

Kermis in Alkmaar, Kermis bij Stichting NiKo

 

Gisteren stond in het teken van de kermis voor onze zorgvragers

Eén van de koks in De Nieuwpoort, de oliebollenspecialist Rob, heeft gisterochtend de hele ochtend oliebollen staan bakken voor alle zorgvragers van Stichting NiKo. Wat een klus!

Allereerst had hij bakken vol rozijnen en appelstukjes voorbereid en natuurlijk zijn geheime recept om het perfecte beslag te maken. Daarna was het een kwestie van mixen en bakken. Het resultaat mocht er zijn. De oliebollen waren verrukkelijk en iedereen heeft er enorm van genoten.

 

Aansluitend werd er kermis gevierd in De Nieuwpoort

Er kwam een clown allerlei lekkers uitdelen van de kermis: nog meer oliebollen, zuurstokken, nougat en spek.

En tot slot nog lootjes voor de loterij. Met als prijsjes een grote berg pluchen knuffels.

 Kermis bij Stichting NiKo - oliebollen bakkenKermis in De Nieuwpoort - Stichting NiKo

 

Ondertussen was het ook feest in De Kooimeer

Zanger en accordeonist Paul Beijaard kwam ‘s ochtends optreden voor de zorgvragers daar. Wat een gezellige ochtend met een borreltje en een hapje erbij.

En in De Kooimeer kregen ze aansluitend de speciale kermismaaltijd: gestoofde paling. Heerlijk met gebakken aardappeltjes en worteltjes. Om het feest compleet te maken, was er een ijscoupe als nagerecht.

Het was heel gezellig zo met een groep zorgvragers bij elkaar en er bleek nog verborgen zangtalent onder de mensen te zijn.

 

Naar De Populaire Dag op de kermis

En om het kermisfeest compleet te maken was er ‘s middags een speciale kermismiddag georganiseerd: De Populaire Dag. Met een groepje zorgvragers trokken wij eropuit om deze speciale middag mee te beleven. Met twee rolstoelbusjes en medewerkers gingen wij naar het Canadaplein in Alkmaar, waar ook genoeg vrijwilligers waren opgetrommeld om te helpen. Daar werden wij ontvangen met… nog meer oliebollen. De wethouders openden de middag door het luiden van de bel, die een goochelaar tevoorschijn goochelde. In een grote stoet trokken wij de kermis over met een tas van de gemeente Alkmaar gevuld met allerlei lekkers erin voor thuis.

Onderweg kregen de zorgvragers ook nog van alles: nootjes, pluchen knuffels, een stroopwafel en zij mochten in de attracties. Er is een groepje het spookhuis in geweest en een groepje wilde graag in de olifantjes. Wat hebben ze allemaal genoten! En ook al die spannende attracties waren in trek, maar dan vooral om naar te kijken.

Na alle inspanningen was het tijd om weer even te ontspannen, heerlijk met wat drinken en een portie poffertjes wachten tot het vervoer naar De Nieuwpoort kwam voorrijden. Moe, voldaan en tevreden was iedereen.

 Optreden en palingmaaltijd in De Kooimeer - Stichting NiKoKermis in Alkmaar - Stichting NiKo

Ik denk dat ik namens alle zorgvragers spreek als ik zeg dat het een geslaagde kermisdag was, mogelijk gemaakt door de gemeente Alkmaar en de kermisexploitanten. Bedankt!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *