Ingezonden stuk van dhr. Koopman

  • Geplaatst door Cynthia
  • Op 25 juni 2019

Moord in de plantenbak

 “Bent u toevallig de klachtenfunctionaris?”, vraagt  de zeemeeuw mij vanuit de plantenbak vlakbij de ingang van De Nieuwpoort.

“Klachten? Hoezo?“ luidt mijn wedervraag, “valt er dan iets te klagen? Jullie bewonen hier notabene een fraaie plantenbak, met behoud van privacy waarin op dit moment, als ik het goed heb, een nest met vier eieren op uitkomen staat. Bovendien heeft Niko jullie voor hinderlijke kijkers behoed door een afzetting met roodwitte  linten. Ik zou hier in de wijk geen betere plek om eieren uit te broeden weten”, zeg ik min of meer verwijtend.

Herman begint zacht te snikken. “De godganse dag”’ zegt hij treurig, “zien we van die plompe jonge mussen, eksters, kraaien en spreeuwen voorbij fladderen, maar het jonge goed uit Margots eieren krijgen we niet te zien.”

Mij schiet echter op dat moment het afschuwelijke feit te binnen, dat er in het recente verleden een gemeentelijke zeemeeuwendoder bij de bloembak is opgedoken, die Margots eieren aan een chemische abortus heeft onderworpen. De eieren bleven heel, maar daarbinnen zal een lijkschouwer slechts verschrompelde meeuwenlijkjes aantreffen. Zo danken Herman en Margot weliswaar een modern onderkomen aan de zorgzame Niko, maar dat dit ten koste van haar moederschap zou gaan daarvoor heeft niemand ze gewaarschuwd. Schandelijk.

de heer KoopmanIk beloof Herman dat ik best bereid ben om Niko’s klachtenfunctionaris van het drama op de hoogte te stellen. Maar de vogel  roept verontwaardigd: “Niet nodig! Een beetje zeemeeuw dopt zijn boontjes zelf mijnheer! Let op: volgende maand nemen we wraak. Om te beginnen pakken we jullie vuilniszakken aan. We pikken en scheuren net zo lang in het plastic tot de inhoud van de zak op straat ligt. En met het willekeurig schijten op autodaken is het ook afgelopen. We gaan voortaan systematisch en doelgericht te werk. Elke flats moet raak zijn. En dat kan want wij beschikken tegenwoordig over Google. U bent gewaarschuwd…”

Tom Koopman

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *