Gezond Werken Dag

  • Geplaatst door Cynthia
  • Op 10 maart 2020

Gezond Werken DagOp 10 maart waren er vier studenten van Hogeschool Inholland uit Haarlem in De Nieuwpoort aanwezig: Jacky, Nick, Deniz en Dylan. Zij studeren Sportkunde met als richting Gezondheidsmanagement. Voor dit project hebben zij al een onderzoek verricht en met deze resultaten zijn zij aan de slag gegaan. Zo hebben zij de Gezond Werken Dag ontwikkeld en georganiseerd.

 

Ontspannen als tegenhanger van stress

Om 10.00 uur begon het programma met een yogales van een half uur in het Stiltecentrum. Een half uur lang werden de medewerkers meegenomen in diverse poses met als afsluiting een bodyscan afgewisseld door Jacky, Nick en Dylan.

Jacky vertelt dat zij bij hun onderzoek merkten dat er veel werkdruk is en als tegenhanger hadden ze gedacht aan een ontspanningsmoment. Er was veel animo voor. Alleen door de werkzaamheden en de tijd lukte het niet iedereen die hier interesse in had om hierbij aanwezig te zijn. Wellicht krijgt dit initiatief nog een positief gevolg.

 

Gezonde kantine

Aansluitend werd de gezonde kantine gepresenteerd met weetjes over voeding en gezondheid en gezonde alternatieven in de vitrine. Deze hele maand staat er al een schaal met fruit voor de medewerkers, dit stuk fruit krijgen zij van de werkgever en dit wordt de hele maand maart gepresenteerd.

Voor de deelnemers was een lekkere smoothie geregeld.

 

Focusgroep Positieve Gezondheid

Als laatste onderdeel ging Deniz in gesprek met een groep medewerkers over positieve gezondheid. Hier werd niet alleen naar voeding of ontspanning gekeken, maar naar het totaalplaatje: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren. Elke deelnemer ging ook in kaart brengen hoe het met zijn of haar positieve gezondheid was gesteld.

Jacky, Nick, Deniz en Dylan, ontzettend bedankt voor deze leerzame en leuke ochtend. Wij kijken uit naar een vervolg. Positieve gezondheid, dat wil toch iedereen?

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *