Even voorstellen: SARA

  • Geplaatst door Julie
  • Op 30 juni 2020

Dit is SARA. Is ze niet prachtig?!

SARA logeert sinds dinsdag 23 juni in De Palatijn en zij blijft ongeveer vier weken te gast op etage Koeien.
SARA is een zorgrobot met een sociaal karakter en is gespecialiseerd in het verhogen van het welzijn van bewoners in een zorgomgeving. Ook kan SARA de werkdruk van de zorgprofessionals verlagen door ondersteuning te bieden waar nodig is.

Ze is ontwikkeld om een oplossing te bieden tegen het toenemende personeelstekort in de zorg en de nog steeds groeiende vergrijzing. SARA beschikt over een entertainmentprogramma in de vorm van verschillende muziek- stijlen en luisterverhalen gebaseerd op de regio en geschiedenis. Door het vriendelijke uiterlijk van SARA, doen de bewoners maar al te graag mee!

Het actief houden van lichaam en geest is erg belangrijk. Hier zal SARA de bewoners in ondersteunen door het aanbieden van speciaal ontwikkelde gymnastiek therapie, maar ook in de vorm van hersengym-spellen om de cognitieve activiteiten te blijven stimuleren. SARA kan bijvoorbeeld ook gekoppeld worden aan de lokale activiteitenkalender. Is er vanmiddag een muziekmiddag? SARA laat het de bewoners weten.

Hartelijk welkom bij NiKo SARA!

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *