Wonen met Zorg in De Nieuwpoort

De Nieuwpoort

Locatie De Nieuwpoort heeft ruime 2- en 1-kamer appartementen voor zorgvragers met lichamelijke problematiek. De naastgelegen 25 appartementen in het gebouw De Kroon zijn bestemd voor dezelfde doelgroep. Deze zorgvragers wonen zelfstandig, met een eigen voordeur en bel. Ze kunnen naar behoefte gebruikmaken van de zorg, diensten en activiteiten in De Nieuwpoort.

De Nieuwpoort heeft een echte buurtfunctie, waar ook wijkbewoners in- en uitlopen en van de faciliteiten gebruik maken.

Stichting NiKo verleent zorg op maat, op verschillende locaties. Zorgvragers met lichamelijke klachten vinden een warm thuis in De Nieuwpoort en De Kroon appartementen. De mooie appartementen zijn er voor zorgvragers die niet meer thuis kunnen wonen, maar toch zelfstandig willen wonen mét zorg en begeleiding.

De Nieuwpoort biedt ook Wonen met Structuur. Een afdeling voor zorgvragers met beginnende dementie en/of behoefte aan structuur in hun dag.

De Duinvogel biedt beschermd wonen voor oudere zorgvragers met een psychiatrische aandoening. Hier wordt nauw samengewerkt met een verpleegkundig team van de GGZ.

Stichting NiKo biedt een plek voor iedere zorgbehoefte en zorgzwaarte!

Zorgverleners

Stichting NiKo werkt  met vaste, zorgvrager gerichte teams van verpleegkundigen, verzorgenden IG, dienstverleners persoonlijke verzorging, dienstverleners en medewerkers maatschappelijke zorg. De zorgverleners zijn zeer betrokken, kennen de zorgvragers goed en zetten zich met HART en ziel in om de beste persoonsgerichte zorg en welzijnsactiviteiten te bieden.

Activiteiten

Stichting NiKo heeft een breed aanbod aan activiteiten, voorzieningen en diensten. Er is elke dag wat te doen! Het activiteitenaanbod omvat onder meer koersbal, (klassieke) muziek luisteren, voorlezen, bingo, bewegen voor ouderen, een soos, handwerken, wandelen, geheugentraining, koffie drinken en de krant lezen in het restaurant. Er is tweemaal per maand een optreden, DJ of toneelvoorstelling. Er zijn een aantal maal per jaar uitstapjes en seizoenmarkten. U bepaalt als regisseur van uw leven waar u aan meedoet.

De Orangerie

Het restaurant in De Nieuwpoort is dé verblijfs- en ontmoetingsplek van Stichting NiKo. U kunt hier als zorgvrager of wijkbewoner in Alkmaar-Zuid gezellig met familie of andere bewoners wat eten of drinken. De koks serveren iedere dag een in de open keuken bereide warme maaltijd. U mag uw maaltijd ook op uw kamer consumeren. De broodmaaltijden verzorgen de zorgvragers zelf. Het restaurant is ook de ideale plek om uw verjaardag, jubileum of ander feestje te vieren.

Voorzieningen

Het woon- en verblijfsgenot krijgt een extra impuls door de aantrekkelijke voorzieningen in De Nieuwpoort. Laat u  verwennen bij de kapper en de schoonheidsspecialiste. De Nieuwpoort heeft een prachtige verblijfstuin. Ook is er een winkeltje voor de dagelijkse boodschappen, een pedicure, bibliotheek, vervoer per NiKo MAX Mobiel, fitnessruimte én een stiltecentrum. Zorgvragers van alle gezindten hebben de mogelijkheid om hier diensten te houden en de gelegenheid voor momenten van bezinning.

Informatie over Wonen in De Nieuwpoort

Voor meer informatie kunt u doorklikken naar de onderstaande pagina’s:

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

De Nieuwpoort

Prins Alexanderstraat 25
1814 XK Alkmaar

Telefoonnummer: 072-518 50 00

Wachtlijst voor locatie De Nieuwpoort of voor De Kroon appartementen

Wij werken met een wachtlijst. De wachttijd bedraagt op dit moment ca. 3 tot 6 maanden. Als u in ons postcodegebied (1813 t/m 1816) een huisarts heeft, dan kan het zijn dat de wachttijd korter is.

Zorgbemiddeling

Voor vragen of een rondleiding kunt contact opnemen met de afdeling Zorgbemiddeling:

Telefoon: 072-518 50 00
E-mail: zorgbemiddeling@stichtingniko.com

Brochure

Wilt u de informerende brochure van Stichting NiKo lezen? Deze kunt u via deze link digitaal lezen of downloaden.

Vraag direct informatie aan bij Zorgbemiddeling:

  Naam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Bericht *

  Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.

  Plan uw route naar De Nieuwpoort

  Hoe waardeert u locatie De Nieuwpoort?

  Als u op onderstaand plaatje klikt, kunt u uw waardering voor locatie De Nieuwpoort invullen:

  Waardeer mij