Boomplantdag

  • Geplaatst door Cynthia
  • Op 9 april 2019
Berkenboom geplant voor mevrouw Wiedeman haar honderdste verjaardag

Collage voor mevrouw Wiedeman

Eerder hadden wij al meegedeeld dat op twee momenten zorgvragers in De Nieuwpoort hun 100e verjaardag hebben gevierd. Mevrouw Wiedeman in oktober 2018 en de heer Stuster afgelopen maart.

Op maandag 8 april was het dan zover. De berkenboompjes voor mevrouw Wiedeman en meneer Stuster werden geplant in de tuin van De Nieuwpoort. De hovenier had de voorbereidingen al getroffen en alles stond klaar voor de feestelijke boomplantdag. Het weer was ons ook gunstig gezind.

 

Bomen planten

De familie van mevrouw Wiedeman en meneer Stuster was ook aanwezig en diverse collega’s kwamen ook een kijkje nemen. Allereerst werd iedereen welkom geheten door Jenny Ploeg. De stoet mensen ging naar buiten.

Aangezien mevrouw Wiedeman in oktober al 100 was geworden, mocht zij de eerste boom planten. Haar kleindochter spitte voor haar de boom in. Daarna was meneer Stuster aan de beurt om zijn boom in te spitten. Gesteund door zijn dochter en kleinzoon liep hij naar de berkenboom, pakte de schep en begon de aarde in het gat te verdelen. Vol verbazing bekeek iedereen dit tafereel. Dit had meneer Stuster vast en zeker vaker gedaan in zijn leven. Wat een energie en dat op zijn leeftijd.

 

Berkenboom geplant voor de heer Stuster zijn honderdste verjaardag

Collage voor meneer Stuster

Een feestdag

Na afloop stond in de Theetuin in De Nieuwpoort alles al klaar. De tafels waren feestelijk gedekt en de koffie en de thee werd voor iedereenĀ  ingeschonken. Toen iedereen goed en wel plaats had genomen, werden er nog heerlijke gebakjes rondgedeeld. En als verrassing kregen mevrouw Wiedeman en meneer Stuster allebei een collage van de foto’s van de boomplantdag cadeau. Een mooie herinnering aan een gedenkwaardig moment.

2 Reacties

Saskia Brouwer
Wat ontzettend leuk, dat jullie deze traditie in ere houden!
    Cynthia
    Wij vinden het heel speciaal, deze traditie. En zo bijzonder dat er nu twee boompjes konden worden geplant!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *