Boom geplant voor de 100-jarige mevrouw Baars

• Op 12 november 2020

Stichting NiKo plant boom voor de 100-jarige mevrouw BaarsKroonjaar

Begin dit jaar op 12 feburari was het feest voor mevrouw Baars in De Nieuwpoort. Zij vierde een heel bijzonder kroonjaar, want 100 jaar dat is niet iedereen gegeven.

Zoals gebruikelijk bij Stichting NiKo, werd er voor mevrouw Baars ook een boom besteld om in het voorjaar te planten. Helaas kon deze feestelijke gebeurtenis door de 1e coronagolf niet doorgaan.

Boomplantdag

De beste tijd om bomen te planten is in het voorjaar of in het najaar. Helaas kon mevrouw Baars haar boom niet meer zelf planten in de tuin van De Nieuwpoort. Zij overleed afgelopen zomer. Ontzettend verdrietig en ook jammer dat zij dit niet meer mee kon maken. De familie gaf bij ons aan dat zij wel heel graag de boom postuum wilden planten.

Op 23 oktober is dit gebeurd. De dochter, zoon en schoondochter van mevrouw Baars hebben de boom voor hun moeder geplant. Hierna hebben zij nagepraat onder het genot van een kopje koffie en een gebakje samen met Suzy, de verpleegkundige van mevrouw Baars. Zij hebben mooie herinneringen met elkaar opgehaald. Door de coronamaatregelen konden er maar een paar mensen worden uitgenodigd deze keer. Maar het boompje staat te pronken in de tuin, met genoeg ruimte en tijd om uit te groeien tot een mooie boom. De herinnering aan mevrouw Baars leeft voort.